Amerikaanse mini Sloppy Joe’s

113

Amerikaanse Mini Sloppy Joe's (TimeToParty)!

by Mimi
Als je een feestje geeft is het leuk om je gasten te verwennen! Van goede wijnen tot koud bier en eten mag natuurlijk niet ontbreken. Met deze mini variant van de Amerikaanse Sloppy Joe haal je een verrassende lekker snack in huis die jou gasten zeker gaat bevallen en wil je een vega of vis variant? Geen probleem ik leg het je allemaal uit in dit recept!
Total Time 20 minutes
Course Snack
Cuisine Amerikaans
Servings 20 Personen
Calories 345 kcal

Equipment

  • Hapjespan
  • Koksmes
  • Kookplank
  • Grote kom

Ingredients
  

Sloppy Joe burger

  • 1 kg Rundergehakt
  • 2 Zoete uien (Gele)
  • 2 Puntpaprika's
  • 500 ml Tomato frito (Gezeefde tomaat)
  • 6 el Water
  • 250 gram Veldsla
  • 1 el Chilivlokken
  • 2 el Worcestersaus
  • 4 el Sojasaus
  • 2 el Dijon mosterd
  • 1 el Tijm
  • 50 gram Tex-mex geraspte kaas
  • 6 tenen Knoflook
  • 100 gram Bacon
  • 100 gram Cheddar
  • 20 tl Gefrituurde uitjes
  • 2 el Olijfolie

Instructions
 

0. Voorbereiding

  • Voor de bereiding snijden we vast onze groeten. We pakken een snijplank en een koksmes en pellen en snipperen de uit en knoflook en doen deze apart in een bakje voor onze mise-en-place.
    Daarna snijden we de punt paprika en peper in lengte richting open en verwijderen onder de kraan de zaadlijsten. Als deze verwijderd kunnen ze fijn snijden in kleine blokjes om vervolgens in een kom te doen.
    Als laatste snijden we de bacon en cheddar op maat voor onze broodjes en doen dit weer in een aparte kom.

1. Hamburgers maken

  • We beginnen met het aanzetten van de oven op 180 graden en halen vervolgens het gehakt uit de koelkast. Daarna pakken we 2 koekenpannen en verwarmen we ieder 1 el olijfolie. Als de goed warm is verdelen we ons gehakt 500 gram per pan en bakken het gehakt lekker rul. Als het gehakt klaar is halen we het uit de pan en laten we het uitlekken in een vergiet.
  • Doordat we onze mise-en-place hebben voorbereid kunnen we direct door op de uien, paprika, rode peper en knoflook met de tijm op laag vuur te bakken in dezelfde pannen.
  • Zodra de uien mooi glazig zijn kunnen we het gehakt en de tomaten Frito toevoegen en bakken dit +- 5 min mee.
    Terwijl het lekker door bakt maken we alvast in een middelgrote kom vast onze saus door: 1 el chilivlokken, 1 el Worcester saus, 4 el sojasaus, 2 el dijonmosterd, 1el tijm te mengen en vervolgens (89%) bij te voegen in de pan en zetten het vuur iets lager.
    Terwijl alles goed in kookt voegen we 50 gram van onze geraspte kaas toe wat naast de smaak ook de stevigheid van ons gehakt bevorderd. Haal de broodjes uit de oven en laat ze even iets afkoelen.

2. Broodjes opmaken

  • We smeren de broodje in met de 20% van de saus die we nog niet hebben gebruikt. We pakken een ei/thee lepeltje en smeren de boven en onderkant een klein beetje in met de saus.
    Vervolgens plaatsen 2 blaadjes veldsla op het broodje en voegen we het gehakt toe. Daarna toppen we de helft (10) af met een plakje bacon en cheddarkaas. Zo krijgen we een leuke afwisseling tussen de broodjes. Nu voegen we nog wat gefrituurde uitjes toe en plaatsen we de bovenkant op het broodje. We doen de broodjes op een leuk bord en steken er een leuke krulprikker in!
    En voilà jouw mini Sloppy Joe's zijn ready to go!
Keyword Rundvlees

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
Mimilicious © Copyright 2023. All rights reserved.
Close