Entrecote met Argentijnse Chimichurri
De Argentijnen staan naast voetbal en mooie dansende vrouwen op high heels bekend om hun voorliefde voor vlees. Als echt meatlovers weten ze precies hoe ze het moeten bereiden en kruiden met heerlijke smaken. Chimmichurri is een prachtige mix van smaken die perfect samen gaan met een entrecote!
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
Course Hoodgerecht, Lunch
Cuisine Argentijns
Calories 655 kcal
Equipment
- Grillpan
- Koksmes
- Snijplank
- Diep bord
Ingredients
- 4 Entrecotes
- 1 Rode peper
- 15 gram Peterselie
- 4 el Rode wijn azijn
- 200 ml Olijfolie
- 1 Grote witte ui
- 1,5 tl Oregano
- 1 tl Tabasco
- 0,25 tl Suiker
- 1 tl Knoflookpoeder
- 1 tl Gerookte paprika poeder
- 1 tl Chilipoeder
- 1 el Citroensap
Instructions
Voorbereiding Chimichurri
- De chimichurri saus is het lekkerst als die 2 uur of langer heeft gestaan. Daarom maken we hem eerder op de dag zodat we hem daarna lekker kunnen gebruiken voor onze entrecote!We pakken een kom en beginnen met het fijnsnijden van de peper en peterselie. Daarna mengen we de peper en peterselie door de wijn azijn en olie tot een homogene saus ontstaat. We gaan verder met pellen en snipperen van de ui en voegen deze samen met 1,5 tl oregano toe aan saus. Verder de brengen we de saus nog op smaak met 1 tl tabasco, 0,25 tabasco, 1 tl gerookte paprika poeder, 1 tl chilipoeder, 0,25 tl suiker en 1 el citroensap.
Bereiden van de Entrecote
- We zetten de grillpan op het vuur en doen er een mix van boter en olie in zodat de pan goed heet wordt. Zodra pan heet is doen we de entrecotes in de pan en roosteren we ze op hoog vuur in 8 a 10 minuten mooi bruin. Doordat we het vlees dichtschroeien blijft het mooi rosé en sappig binnen. Haal de Etrecote uit de pan en snij eventueel niet opgelost vet er vanaf. Haal dit vet nooit vooraf er af omdat dit de smaak geeft aan de jus en het vlees.
Bord opmaken
- We leggen de entrecote op het bord en verrijken hem met een klein beetje peper en zout. Daarna doen we de Chimichurri saus er over heen en hebben we een prachtig Argentijns vleesgerecht!Wil je dit gerecht gebruiken voor de lunch ? Hij gaat perfect in combinatie met een rustiek broodje! Bak het broodje af, smeer de onderkant in met pesto en leg vervolgens de entrecote in kleine plakjes op het broodje. Voeg de chimichurri toe en een paar blaadjes rucola. En Voilà een toplunch!
Keyword Rundvlees