Franse ratatouille met courgette en walnoten

13
Franse Crumble ratatouille met courgette en walnoten

Franse crumble ratatouille met courgette, geitenkaas en walnoten

by Mimi
De Franse keuken is één van de meest bekende als gaat het om complexe klassieke gerechten. Toch zijn er ook mooie Franse gerechten die simpel te maken zijn! Met de Franse crumble ratatouille heb je een heerlijk Provençaals gerecht in huis en dat gewoon makkelijk en snel!
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Course Bijgerecht, Hoodgerecht
Cuisine Frans
Servings 4 personen
Calories 540 kcal

Equipment

  • Oven
  • Hapjespan
  • Snijplank
  • kookpan
  • Koksmes

Ingredients
  

Ratatouille

  • 150 gram Geitenkaas
  • 1 Witte ui
  • 1 Aubergine
  • 1 Courgette
  • 1 Gele paprika
  • 1 Rode paprika
  • 500 gram Cherry tomaatjes
  • 2 tenen Knoflook
  • 4 takjes Tijm
  • 1 el Provençaalse kruiden mix
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Peper
  • 2 el Olijfolie
  • 1 Citroen

Crumble Topping

  • 75 gram Walnoten
  • 4 Boterhammen wit brood
  • 100 gram Gruyère

Instructions
 

0. Voorbereiding

  • We pakken een snijplank en beginnen met het pellen en snijden van de knoflook en ui en doen deze in een apart bakje voor onze mise-en-place. Vervolgens wassen we aubergine, paprika en Courgette en verwijderen we bij de paprika de zaadlijsten. Daarna snijden we de groenten mooi fijn in blokjes van 1 a 2 cm.
  • We zetten een een pan op het vuur voor onze tomaten met een liter water. Vervolgens maken we met ons mes een klein kruisje aan de onderkant van iedere tomaat zodat we straks het velletje er gemakkelijk kunnen afhalen. We koken de tomaten ongeveer 10 min en halen ze uit de pan met een schuimspaan. Vervolgens verwijderen we het velletje door bij het kruisje aan de onderkant te beginnen.

1. Ratatouille

  • We pakken een hapjes pan en doen er 1 el olijfolie bij. Als de pan goed warm is bakken we eerst de ui en knoflook tot de ui glazig wordt. We voegen er nu de de overige gesneden groenten aan toe en bakken deze 3 min mee. Stel de oven in op hete lucht + grill en zet hem op 180 graden.
  • We voegen snijden de verse tijm en voegen dit samen met de tomaten, 1 tl zout, 1 tl peper en 1 el Provençaalse kruiden toe aan de groenten en laten dit met de deksel op de pan +- 20 min stoven.
  • We pakken een kom voor de topping. Vervolgens maken we walnoten fijn met onze handen en voegen we deze in de kom. Daarna raspen de gruyère en voegen we deze samen met verkruimeld wit brood(zonder korst) toe. Nu nog 1 el Provençaalse kruiden en 1 el olijfolie toe voegen aan de schaal en dan kunnen we alles nog even goed door elkaar mengen.
    Als onze ratatouille klaar brokkelen daar over heen 150 gram geitenkaas en roeren het geheel nog even goed door waarna we we onze ratatouille in de ovenschaal scheppen. Daarna verdelen we de topping zodat deze gelijkmatig is verdeeld. We pakken een citroen en snijden deze door midden en knijpen beide delen over de topping voor een extra frisse smaak!
    We doen de schaal in de oven voor +- 10 minuten zodat de crumble en gruyère mooi goud bruin worden en jouw ratatouille is ready to go!
Keyword Crumble, Franse Ratatouille, Provencaals

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
Mimilicious © Copyright 2023. All rights reserved.
Close