Griekse gebakken feta (Saganaki)

46

Gebakken Feta (Saganaki)

by Mimi
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 10 minutes
Course Bijgerecht, Snack, voorgerecht
Cuisine Grieks
Servings 4 stuks
Calories 475 kcal

Equipment

  • 2 Hapjespannen
  • Snijplank
  • Koksmes

Ingredients
  

  • 300 gram Feta
  • 1 XL Ei
  • 100 gram Bloem
  • 0,5 tl Oregano
  • 0,5 tl Basilicum
  • 0,25 tl Gemalen komijn zaad
  • 0,25 tl Knoflookpoeder
  • 1 el Witte sesamzaadjes
  • 1 liter Zonnebloemolie
  • 2 Citroen
  • 10 gram Peterselie
  • 3 el Vloeibare honing

Instructions
 

0. Voorbereiding

  • We pakken de feta uit de koelkast en spoelen deze af met koud water. Vervolgens deppen we hem met keuken papier goed droog en snijden hier mooie taartpuntjes van.

1. Krokante laag voor onze feta punten

  • We pakken een grote kom waar de Feta punten in passen en kloppen het ei goed los en voegen er vervolgens 100 gram bloem aan toe. We voegen nu de kruiden: 0,5 tl oregano, 0,5 tl basilicum, 0,25 tl komijnzaad, 0,25 tl knoflookpoeder en 1 el sesamzaadjes er aan toe en mengen het nog een keer goed door.

2. Feta frituren

  • We pakken twee diepe pannen en verwarmen deze op hoog vuur (180 graden) met zonnebloemolie. Terwijl de pan warm wordt halen we de feta punten door onze mix van de bloem, ei en kruiden. Dit doen we 2 maal en leggen ze vervolgens in de hete pan. De feta moet er tot de helft in liggen zodat we deze om en om aan beide kanten goudbruin kunnen bakken.
    Wil je de feta nu bakken in de oven zet de oven dan vooraf aan op 180 graden voorverwarmen. Als de oven warm is bak je ze in 15 tot 20 minuten goud bruin!

3. Serveren

  • Als de gebakken feta mooi goud bruin is gebakken kunnen we ze middels de schuimspaan uit de olie pakken en leggen ze op een bord met keukenpapier zodat ze goed kunnen uitlekken. Pak vervolgens nog een stuk keukenpapier en dept ze goed droog.
    We snijden de citroen in partjes en serveren deze bij het bordje met de gebakken feta. Daarna snijden de peterselie fijn en strooien een klein beetje over onze gebakken feta. Vervolgens pakken 2 bakjes 1 met honing en 1 met tzatiki saus. Als laatste snijden we een Griekse pita in stukjes en doen we deze in een broodmandje.
    En Voilà de gebakken is ready to go om uit te serveren!
Keyword Feta, vegentarisch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
Mimilicious © Copyright 2023. All rights reserved.
Close