Griekse Tzatziki (Yoghurt dip met komkommer en knoflook)
by MimiCook Time 3 minutes mins
Total Time 3 minutes mins
Course Bijgerecht
Cuisine Grieks
Servings 4 Personen
Calories 55 kcal
Equipment
- Kom
- Fijne rasp
- Koksmes
Ingredients
- 8 el Griekse Yoghurt
- 1/2 Komkommer
- 2 teentjes Knoflook
- 1 Citroen
- 1 tl Zout
- 1 tl Zwarte peper
- 0,5 tl Chilipoeder
- 5 gram Dille
- 2 takjes Optioneel Munt (maar ik laat hem er zelf uit)!
Instructions
Tzatziki
- We pakken een kom en scheppen er 8 el Griekse Yoghurt in. Vervolgens pellen 2 tenen knoflook en persen deze middels een knoflook pers uit in onze yoghurt. Daarna pakken we de komkommer en wassen we deze en raspen we hem met de schil met een fijne rasp in de yoghurt. Nu voegen we de kruiden: 1 tl zout, 1 tl zwarte peper, 0.5 tl chilipoeder en 5 gram fijn gesneden dille toe. We snijden daarna de citroen door de midden en knijpen deze uit over de Taztziki. Daarna raspen we nog een klein beetje van de citroen schil (enkel het gele) en roeren we het goed door.En voilà jouw Tzatziki is ready to go!
Notes
Deze Griekse dipsaus gaat geweldig goed bij brood, friet, groenten en vlees! Rijk aan smaken, snel te maken en ook nog eens lean! Kortom een musthave om eens zelf gemaakt te hebben.
Keyword Griekse Yoghurt, Knoflook, Tzatziki