Mimi’s Babi Ketjap in 40 min

23

Mimi's Babi ketjap pedis

De voorliefde voor (Aziatisch) eten stroomt door mijn DNA. De rijke variatie aan eten en het combineren van stijlen is echt iets waar ik voldoening uit haal. Zo ook met dit gerecht voor mijn Babi ketjap. Een lekker gerecht met varkensvlees en een heerlijke ketjap saus. Voor dit gerecht ben ik uitgegaan als een bijgerecht en vandaar dat deze hoeveelheid voldoende is voor 6 personen. Als dit jouw hoofdgerecht is moet je uit gaan van 4 personen.
Total Time 40 minutes
Course Bijgerecht, Hoofdgerecht
Cuisine Indisch
Servings 6 personen

Equipment

  • 1 Hapjespan
  • Koksmes
  • Snijplank

Ingredients
  

  • 500 gram Schouder karbonades
  • 500 gram Speklapjes
  • 3 Sjalotten
  • 6 Tenen knoflook
  • 5 cm Verse gember
  • 2 el Sambal badjak Koningsvogel
  • 250 ml Ketjap manis Conimex
  • 100 ml Soya saus
  • 2 stengels Sereh
  • 2 el Arachideolie

Instructions
 

0. Voorbereiding

  • We beginnen door het vlees koelkast te halen en deze op de snijplank te ontdoen van grote stukjes vet, kraakbeen en bloed. Daarna deppen we het vlees goed de droog om vervolgens de karbonades en speklapjes goed schoon in vierkante blokjes van 3 a 4 cm snijden.
    Daarna pellen we de uien en knoflook en snipperen de ui en snijden de knoflook goed fijn. Voor de gember snijden we 5 cm van de wortel en pakken we vervolgens de dunschiller en schillen hem om hem vervolgens goed fijn te snijden.

1. Kruiden en bakken

  • We pakken de hapjes pan en doen hier 2 el arachideolie en verhitten de pan op hoog vuur. Als de pan goed heet is bakken we de speklappen in de pan en voegen na circa 2 minuten de schouderkarbonades toe.
    Daarna snijden we de limoen in vieren en persen het sap uit boven de pan. We schuiven met een pollepel het vlees een klein beetje opzij en voegen de ui en knoflook toe en bakken deze tot de ui mooi glazig is. We schuiven alles nog een keer opzij en voegen de gember toe zodat die ook even kan bakken.
  • Als de groenten kruiden mooi gebakken zijn voegen we de ketjap manis, soja saus en (Gekneusde) sereh toe. We roeren het gerecht nog goed door en laten het +- 20 minuten sudderen op hoog vuur.

2. Opdienen

  • Voor het opdienen pakken we een mooi langwerpig bord met dat +- 2cm diep is. Dan scheppen we het bord vol en serveren we uit door paar kleine plukje peterselie er op te doen en wat gefrituurde uitjes.
Keyword Kip

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
Mimilicious © Copyright 2023. All rights reserved.
Close