Vega salade met Mozzarella en vijgen
Met deze hippe vegan salade van Marijke weetje zeker dat je verassend en vernieuwend uit hoek komt voor jouw gasten! Met de heerlijke recept van mijn moeder heb je de perfecte combinatie van de frisheid van de spinazie, het zoete van de vijgen, het zachte van de mozzarella en de bite van de walnoten!
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 10 minutes mins
Course Bijgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 4 people
Calories 180 kcal
Equipment
- Opdien schaal
- Koksmes
Ingredients
- 4 Vijgen
- 4 rode bieten
- 40 gram Verse spinazie gewassen
- 50 gram Rucola
- 50 gram cherrytomatjes
- 4 handjes walnoten gehalveerd
Dressing
- 3 el honing
- 2 el mosterd
- 3 el olijfolie
- 1 el Peper
Instructions
- We beginnen met het snijden van de rode bieten in partjes van 4. Vervolgens doen we het zelfde met de vijgen. Nu gaan we Mozzarella in grove schijven snijden. Nu koop ik zelf altijd gewassen spinazie en veldsla, maar check dit zelf nog even op de zak want zat in je gerecht schuurt wellicht de maag, maar is toch niet zo lekker!
- Voor de opmaak van het bord beginnen we met de spinazie en wisselen we dit speels af met Rucola. Vervolgens leg ik de rode bietjes en de vijgpartjes op de salade en werken we dit af door de Mozzarella en de gehalveerde cherrytomaatjes op het bord te plaatsen.
- Als laatste halveren we de walnoten en strooien we deze over de salade en voilà we we kunnen gaan eten: Aan tafel!
- Nu is het tijd voor onze dressing! We beginnen een normale kom en die vullen we met 3 el olijfolie, 2 el mosterd, handje zout, 3 el honing en 1 el peper. We mengen het geheel goed door en serveren deze dressing apart bij op tafel. Als we het al op de salade hadden gedaan word de sla namelijk snel slap en zompig en dat is zonde van de bite!
Keyword bieten, mozzarella, Quick & Easy, vegan, vijgen, walnoten