Hollandse broccoli courgette soep
by MimiDat courgette en broccoli in de keuken een goed huwelijk zijn in de soep is één ding dat zeker is. Wil je er een maaltijdsoep van maken kun je er nog aardappels toe voegen en heb je binnen 30 min een top gerecht!
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course Hoofdgerecht, Soep, voorgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen
Calories 360 kcal
Equipment
- Oven
- Soeppan
- Staafmixer
- Knoflook pers
- Koksmes
- Snijplank
Ingredients
Broccoli courgette soep
- 350 gram Broccoli
- 1 Ui
- 1 Courgette
- 2 tenen Knoflook
- 2 blokjes Groente bouillon
- 3 el Olijfolie
- 15 gram Verse bieslook
- 100 ml Kookroom Veganistisch? Gebruik kokosmelk
Zelf croutons maken
- 5 oude Boterhammen
- 30 ml Olijfolie Geen extra vierge
- 0.5 tl Zeezout
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl Knoflookpoeder
- 10 gram Geraspte kaas
Instructions
1. Zelf croutons maken
- We zetten de oven aan en voor verwarmen hem op 180 graden. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vervolgens snijden we 5 oude boterhammen brood in blokjes van +- 1 a 1,5 cm. Voor de croutons gebruiken we de korsten niet. Daarna de we de blokjes brood in een kom en schenk hier de olie, boter en de mix van de kruiden over. Roer even flink om zodat al het brood bedekt is met de olie en boter.We pakken een bakplaat en lekker hier een vel bakpapier op, We kunnen nu onze croutons verdelen zodat ze niet tegen of op elkaar liggen. Als de oven goed warm is bakken we ze 10 minuten per kant.
2. Broccoli courgette soep
- We wassen de broccoli en delen hem op in kleine roosjes. Daarna pellen we de ui en knoflook en snipperen we ze goed fijn. We pakken de soeppan en en verhitten 3 el arachideolie en fruit de ui met knoflook ongeveer 2 min.
- Daarna schenken we 1 liter water in een maatbeker en lossen hier 2 bouillon blokjes op om deze vervolgens samen met de broccoli in de soeppan te voegen. We laten de soep 10 minuten koken terwijl de we ondertussen de courgette wassen en in kleine blokjes van 2 cm snijden. We voegen na 10 minuten de helft van de courgette toe aan de soep en laten deze 5 minuten me koken. We halen de croutons uit de oven en doen deze in een leuk decoratief bakje.
- Ondertussen snijden we de verse bieslook grof fijn en voegen de kookroom toe aan de soep. Vervolgens pakken we de staafmixer en pureren we de soep goed fijn zodat er een mooie gladde en dikke textuur ontstaat. Na het pureren voegen we de andere helft van de courgette toe aan de soep en laten we deze nog 5 minuten mee koken.
- Serveer de soep in mooie komen met en doe er een halve eetlepel kook room bij. Voeg vervolgens de verse bieslook toe aan de soep en server de croutons in een apart bakje er naast. En voila de broccoli courgette soep is ready to go!
Keyword Soep