Tonijnsalade op geroosterbrood
Als je van vis houd heb jij ongetwijfeld wel eens tonijnsalade gegeten of gemaakt! Mocht je hem nog nooit gemaakt hebben dan is dat zeker iets om te proberen. Je hebt het namelijk in 5 minuten staan en het zit ook nog een bomvol vitamine en goede vetten!
Prep Time 2 minutes mins
Cook Time 3 minutes mins
Total Time 5 minutes mins
Course Lunch
Servings 4 personen
Calories 314 kcal
Equipment
- Broodrooster
- Snijplank
- Koksmes
- Knoflook pers
Ingredients
Brood
- 4 Volkoren botherhammen Ook lekker op ander brood zoals Waldkorn
Tonijnsalade
- 400 gram Tonijn uit blik Ik gebruik tonijn op water basis
- 4 el Griekse Yoghurt
- 2 el Oliehoorn brander mayonaise
- 50 gram Olijven
- 1/2 Rode ui
- 1 el Limoensap
- 3 tl Kappertjes
- 1 teen knoflook
- 1 tl Chili vlokken
- 1 tl Paprika poeder
- 1 tl zout
- 1 Verse bieslook
Instructions
Tonijnsalade
- We gaan beginnen met uit laten lekken van de tonijn. We pakken een zeef en doen daar de tonijn in boven de gootsteen. Vervolgens gaan we verder met het pellen van de rode ui en knoflook en snijden daarna enkel de rode ui. We gaan hem voor de helft in ringen snijden en de andere helft snipperen. De ringen gebruiken we later voor onze opmaak.We pakken ondertussen de broodrooster en doen daar twee boterhammen in. Gebruik je afbak brood of broodjes die al gebakken zijn kun je deze stap natuurlijk overslaan.We pakken nu een grote kom en doen als eerste de tonijn en de ui er in. Vervolgens pakken 50 gram olijven en snijden die 1x door de midden en voegen die toe bij kom. Daarna voegen we 2 el brander mayonaise, 4 el Griekse yoghurt, 1tl chilivlokken, 1tl paprika poeder, 1tl zout en 1 el limoen sap toe. Als laatste doen de kappertjes er door heen. Even goed door roeren en dan een kleine beetje verse bieslook toevoegen en onze tonijnsalade is ready to go!
Boterham opmaken
- We pakken met een lepel een goede schep van onze tonijnsalade en smeren deze uit over de boterhammen of broodjes. We doen hier vervolgens veldsla op een kleine beetje Balsamico azijn. Daarna voegen we nog de gesneden tomaten en halve uienringen toe en kunnen we lekker gaan genieten van een welverdiende lunch!
Notes
Mimi's variatie tip: Tonijnsalade kun je tal van manieren maken! Wil je er een volwaardige maaltijd van maken omdat je nog moet werken of sporten? Voeg er dan kidney boontjes, kikkererwten en zilveruitjes aan toe. Je krijgt dan een heerlijk volle tonijnsalade die extra gevuld is met goede bouwstoffen!
Keyword Griekse Yoghurt, Kappertjes, lunch, Olijven, Rode ui, Tomaten, Tonijnsalade, Veldsla