Trifle met Cottage cheese, blauwe bessen en granaat appel
by MimiEen dessertje maakt de maaltijd compleet. Toch kan het vaak ook zwaar op de maag liggen. Je bent dan wellicht in dubio of je wel geen dessert neemt na een lekker hoofdgerecht. Met deze lichte trifle heb je een licht maar toch smakelijk dessert.Maar wat is nou een Trifle eigenlijk?Een Trifle is een typisch Engels dessert en betekend eigenlijk zoiets als taart uit een glas. De laggen variëren naar smaak van cake of koek met slagroom, vers fruit en kaas of room. Het leuke is dat een trifle geheel naar eigen smaak kan worden ingedeeld. Een Trifle wordt meestal afgetopt met vers fruit, en soms een decoratief koekje of likeur.
Cook Time 5 minutes mins
Total Time 5 minutes mins
Course Dessert
Cuisine Amerikaans
Servings 4
Calories 375 kcal
Equipment
- Snijplank
- Koksmes
- Garde
- Kom
- Aluminium theelepel
- 4 Whiskey tumblers
Ingredients
- 4 Brownies of chocolade muffins
- 8 Galette wafels
- 200 gram Cottage cheese
- 200 ml Verse slagroom
- 2 el Aardbeien jam
- 1 bakje Granaat appel pitten
- 1 handje Blauwe bessen
- 1 tl Witte basterdsuiker
- 1 tl Amandelschaafsel Optioneel
Instructions
0. Voorbereiding
- Voor deze trifle pakken we 4 leuke glazen. Whiskey tumblers lenen zich hier perfect voor, maar als je kunt er natuurlijk ook andere lage glazen voor gebruiken.
1. Vulling
- Voor onze vulling pakken we een kom en voegen we er 200 gram Cottage cheese, 100 ml slagroom, 1,5 el aardbeien jam, 1 tl vanille suiker en 1 tl basterd suiker toe. Vervolgens pakken we een garde of voor de lazy Mimi's onder ons zoals moi de staafmixer en kloppen we het geheel goed door elkaar tot we een mooie luchtige textuur krijgen.Daarna voegen we in een andere kom de andere 100 ml slagroom en kloppen deze met 1tl vanille suiker en 1 tl basterd suiker op.
2. De opbouw van onze Trifle
- 1. We pakken de glazen vullende bodem met een halve brownie die we vervolgens met een theelepeltje mooi fijn maken. 2. Daarna voegen we onze mix van cottage cheese, slagroom en aardbeienjam toe. 3. Nu pakken we per glas 2 Galette waffeltjes en verkruimelen we deze met onze handen en voegen dit toe aan het glas. 4. Daarna voegen de blauwe bessen toe.5. We herhalen de eerdere stappen voor extra laagjes en wachten even met het fruit bij deze lagen. 6. Nu voegen we onze overgebleven slagroom toe en toppen het daarna af met 1 blauwe bes, granaatappel pitjes en eventueel amandelschaafsel.
Notes
Mimi's Tips: De reden dat ik Cottage cheese gebruik i.p.v. bijvoorbeeld Mascarpone is omdat het veel minder vet is en tegelijkertijd rijker aan eiwitten. Hierdoor wordt ons dessertje gezonder en ligt het minder zwaar op de maag!
Ik maak gebruik van een aluminium theelepeltje om de Brownie/muffin in het glas fijn te maken omdat de Brownie daar niet zo snel aan vast kleeft.
Keyword Granaatappel