We beginnen met snijden van het vlees. We verwijderen eventuele stukjes zeen en/of kraakbeen. Daarna snijden we het vlees in blokjes van +- 2cm. We pakken een tweede snijplank en pellen en snijden hierop de de ui, paprika en knoflook. Let op dat we de paprika ontdoen van de zaadlijsten.
We doen arachideolie in onze hapjes pan en laten deze rustig op temperatuur komen. Vervolgens voegen allereerst ons vlees toe en roeren dit goed door met een pollepel zodat alle stukjes mooi bruin zijn. Daarna voegen we de uit en knoflook toe en bakken deze even mee tot de ui glazig wordt.
We zetten het vuur nu wat zachter. Vervolgens pakken 2 runder bouillon blokjes en snijden persen we onze sinasappel en voegen dit samen met 1 liter water. Als de bouillon goed is opgelost in het water kunnen we dit in de pan toevoegen. Vervolgens voegen we paprika en laurierblaadjes toe en laten het gerecht 1,5 uur doorstoven met de deksel op de pan.
5 minuten voor tijd pakken we een steelpannetje zonder olie en doen daar onze gerookte spekjes in. We laten de spekjes op laag vuur rustig bakken.
Als de Feijoada 1,5 uur heeft opgestaan voegen we de spekjes en bonen toe. Vervolgens snijden we de bleekselderij en koriander goed fijn en voegen we dit toe aan de pan. Roer het nog even goed door en onze Feijoada is ready to go!